Ingenting är logiskt 01:23

Jag har inte skrivit här på hur länge som helst, har varit så himla mycket med allting och jag har inte hunnit med en bråkdel av allt som behövt göras. Sitter här i soffan och funderar över ALLT. Är inne i en riktigt stressig period just nu med massa skola, bilskola, och träning och ett socialt liv för att orka med det. När stressen passerat min gräns rinner bägaren över oavsett om jag accepterar det eller inte. Det kanske är därför jag sitter här och "pluggar" klockan ett på natten. Inte för att jag tycker att det är roligt (nehe?!), men för att jag inte orkar må dåligt och låta fler dagar passera utan att faktiskt ta vara på dom och komma ihåg dom. Visst är det superviktigt att tänka på framtiden och göra de val man tror är rätt, men man måste ju faktiskt komma ihåg att det är lika viktigt att leva nu också. Flummiga filosof-versionen av mig har tagit över, och då ska ni veta att jag inte ens börjat läsa filosofi än. Kommer säkert skämmas, ångra och undra varför i helvete (ursäkta) jag publicerat det här inlägget imorgon, men det struntar jag i nu. Då har ni få människor som kollar in här iallafall någonting att skratta åt!
 
Vad jag ville komma fram till är att jag kan hänga upp mig på de enklaste frågorna... Varför pluggar man egentligen? Varför går man igenom så många år av stress och press? Varför är det så självklart att (nästan) alla ska göra det? Vad jag kommer fram till är att man utsätter sig för allt detta för framtidens skull, "jaha" tänker ni... Ett stort grattis till Ellen för att hon äntligen kommit fram till det alla vetat sen dinosauriernas tid här på jorden! Nej, jag vet att slutet på den meningen inte riktigt höll måttet, men jag tror att ni förstår vad jag menar. Tänk så här istället... Man genomlider detta (för det är faktiskt så det känns ganska ofta) för att man ska kunna få ett jobb, bara för att man ska kunna ha råd med att leva?! Hur sjukt är inte det egentligen? Om man tänker på hur mycket tid av ens liv det faktiskt handlar om, och att det är den tiden då man ska passa på att ha som roligast. Tiden som är innan alla andra typer av ansvar och måsten ska uppfyllas, och långt innan den tiden man faktiskt kommer att förstå innebörden av varför det var värt det.
 
Nu menar jag inte att jag tycker att man ska strunta i skolan på något sätt! Det jag egentligen vill få fram är att jag har insett hur viktigt det är att man faktiskt ska må bra nu också... Att det inte bara är ens mående i framtiden som räknas. Jag vill inte se tillbaka på den här tiden i mitt liv och inte komma ihåg hur det faktiskt var att befinna mig i den, annat än allt som har med skolan att göra och hur dåligt jag mådde i vissa perioder... Vilket gjorde att tiden bara flög förbi utan att jag tog vara på den. En tankeställare som är väldigt värd att lägga lite tid och energi på!
 
Och jag kommer med största sannolikhet att vilja slå ihjäl mig själv imorgon på grund av var jag kommer att befinna mig i trötthetsskalan... Men ibland måste jag göra något konstigt för att bryta ett mönster, och just nu var detta svaret. Hoppas att min knäppa analysering inte ärrat er för livet... Tack och hej för mig!